شبکه عتف ایران | افزودنی های پلاستیکی باعث باعث بیمارهای خطرناکی در کودکان و بزرگسالان می شود

تاریخ خبر: // کد خبر: 91011 // // //

افزودنی های پلاستیکی باعث باعث بیمارهای خطرناکی در کودکان و بزرگسالان می شود


شبکه عتف ایران : دکتر پوریا بی پروا: افزودنی های پلاستیکی میتوانند از طریق تاثیر گزاری بر غدد درون ریز باعث ایجاد اختلال در عملکرد و ترشح هورمون های بدن شوند امروزه بطری های پلاستیکی به عضو ثابت زندگی روزمره بسیاری از انسان های روی کره خاکی تبدیل شده است و در روزهای گرم [...]

شبکه عتف ایران :

دکتر پوریا بی پروا: افزودنی های پلاستیکی میتوانند از طریق تاثیر گزاری بر غدد درون ریز باعث ایجاد اختلال در عملکرد و ترشح هورمون های بدن شوند

امروزه بطری های پلاستیکی به عضو ثابت زندگی روزمره بسیاری از انسان های روی کره خاکی تبدیل شده است و در روزهای گرم تابستان کمتر کسی را خواهید دید که بطری آب معدنی یا قمقمه ی پلاستیکی در دست نداشته باشد، این سوال پیش می آید که آیا استفاده آب و مواد غذایی که در بطری ها و ظروف پلاستیکی ذخیره می شوند و یا استفاده مجدد ظروف پلاستیکی برای ذخیره سازی آب و مواد غذایی بی خطر است ؟

 عضو هیات علمی گروه علوم پایه دانشگاه در این زمینه گفت: این تفکر اشتباه، در جامعه به یک رفتار نامناسب تبدیل شده است که بطری ها و ظروف پلاستیکی یکبار مصرف مجددا برای ذخیره و نگهداری آب و مایعات غذایی برای طولانی مدت بکار گرفته میشود.

به گزارش روابط عمومی، در مطالعه ای محققان دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری به سرپرستی دکتر پوریا بی پروا عضو هیات علمی گروه علوم پایه بر روی محتویات ۳۰ نمونه از  بطری های  پلاستیکی که یکباره و چندین باره برای ذخیره سازی آب (آب معدنی بطری شده) ، انواع عرقیجات (عرق بهار، نعنا، کاسنی، گلاب، آویشن و …..) و ترشیجات (آب نارنج، سرکه، آبغوره، آبلیمو و…) استفاده شده بودند، نشت فتالاتها، بعنوان یکی ازمهمترین افزودنی های پلاستیکی مشاهده گردید.

دکتر پوریا بی پروا عضو هیئت علمی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری  با بیان اینکه که خطرات نشت مونومرها، مواد پلیمری و افزودنی های پلاستیکی، در برابر گرما  و مواد اسیدی مانند انواع ترشیجات و آبلیمو به طور قابل توجه و  حادتری افزایش پیدا کرده و خطرات بیشتری را متوجه بدن انسان میکند افزود:  هرچه مدت زمان ذخیره سازی طولانی تر و دمای نگهداری بیشتر باشد، نشت مواد پلاستیکی بیشتر خواهد شد. همچنین در مواد اسیدی نسبت به نمونه های آب و عرقیجات با pH خنثی شاهد نشت بیشتر  مواد  پلیمری هستیم .

وی با اشاره به اینکه در مواقعی که به ناچار مجبور به استفاده از ظروف پلاستیکی هستیم ، به کار بردن شرایط درست استفاده از این ظروف برای  کاهش خطرات ایجاد شده بسیار تعیین کننده  میتواند باشد.

دکتر بی پروا با تاکید به اینکه ظروف پلاستیکی اعم از بطری‌ها و سایر ظروف گزینه مناسبی برای نگهداری مواد غذایی مانند آب، سرکه، انواع عرقیجات، روغن و آبلیمو نیستند توصیه نمود: تا حد امکان نیز از استفاده مجدد بطری‌های پلاستیکی باید  خودداری شود و ظروف و بطری های شیشه ای بهترین گزینه برای نگهداری مواد غذایی  دانست.

عضو هیات علمی دانشگاه عنوان داشت: فتالات ها که  بیش از ۲۵ نوع آن در محصولات تجاری متفاوت استفاده می شود. نه تنها از طریق بطری ها و ظروف پلاستیکی بلکه به واسطه بسیاری از محصولات پلاستیکی دیگر شامل :انواع  اسباب بازی ها ،  قطعات خودروها، مواد بکار رفته در بسته بندی مواد غذایی، مواد پاک کننده، وسایل آرایشی و بهداشتی، وسایل و تجهیزات پزشکی- آزمایشگاهی ، وسایل خانه و لباس نیز با ما در تماس هستند.

دکتر بی پروا با اشاره به اینکه فتالات ها و افزودنی های پلاستیکی  میتواننداز طریق تاثیر گزاری بر غدد درون ریز باعث ایجاد اختلال در عملکرد و ترشح هورمون های بدن شوند اظهار داشت: اوتیسم، پرخاشگری،ADHD یا همان بیش فعالی و کاهش سطح هوش در کودکان ، ناباروری در مردان ،بروز توده های غیر سرطانی در بافت رحم زنان نیز از دیگر نتایج ظهور این مواد در زندگی روزمره ما می باشد .

 وی همچنین در ادامه افزود: امکان بروز انواع سرطان ،افسردگی و  دیابت به عنوان شایع ترین بیماری های  عصر حاضر نیز  بی تاثیر از کاربرد پلاستیک ها نیست.

گفتنی است پژوهش مذکور در قالب پایان نامه ستاره گرجی دانشجوی دکتری شیمی با همکاری  مشترک دکتر مرتضی  بهرام از دانشگاه ارومیه در یکی از معتبرترین ژورنالهای جامعه علمی (Talanta) به شماره جلد۱۹۴ در سال ۲۰۱۹ به چاپ رسیده است.

مشاهده خبر در وبسایت مرجع

برچسب های خبر: ,,,,,,,,,,,

آخرین اخبار

پربازدید

    Sorry, no posts matched your criteria.